Знаете ли кои са единствените кучета, които не могат да лаят?

Знаете ли кои са единствените кучета, които не могат да лаят? Великобритания отбелязва деня, в който кучетата могат да придружават стопаните си на работа - годишно събитие с цел набиране на средства за благотворителни организации, полагащи грижи за добруването на най-добрия приятел на човека.
По този повод британският в. "Дейли експрес" предлага няколко любопитни факта за кучетата:

1. Във Великобритания кучетата домашни любимци са 8,5 милиона. Двадесет и четири процента от домакинствата на в страната имат най-малко едно куче.
2. Единствените домашни любимци, които числено превъзхождат кучетата, са рибките.

3. Представителите на породата Басенджи са единствените кучета, които не могат да лаят. Те издават звук, напомнящ йодел (вид пеене).
4. Миналата година Дюк от породата Пиренейско планинско куче спечели третия си пореден мандат за кмет на Корморант, Минесота, със 75 процента от вота на 12-те имащи право на глас в селището. Дюк често може да бъде забелязан да хапва хамбургери и чипс в местната кръчма.
5. Представителите на породата Норвежки лундехунд имат повече пръстчета на лапите от останалите кучета - минимум шест на всяка.

6. Кучетата са първият опитомен от човек животински вид. Най-ранните свидетелства за отглеждането им като домашни любимци са отпреди 15 000 години.

7. Медалът "Дикин" за храбри животни е присъден на 31 кучета - с едно по-малко от гълъбите, удостоени с честта.

8. От 2001 г. награда "Кучешка палма" се присъжда на кинофестивала в Кан за най-добър четириног актьор.
25.06.2017, 09:40 часа
1611 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha