Хлор, желязо и метан… Какво има във водата в басейна

Хлор, желязо и метан… Какво има във водата в басейна Какво съдържа водата в басейните на градските и извънградските плажове? Този въпрос излиза на преден план в началото на летния сезон и с покачването на температурите.
В началото на юни стартираха проверки за чистотата на басейните. Експертите проверяват за наличие на ешерикия коли, колититър, стафилококов титър. А също и за хлор, желязо, метан и др.. В определени количества тези вещества биха навредили на здравето на хората в басейна.
Важни за благоприятното състояние на водата са нивата на PH и хлор. За това отговорностносят собствениците на басейните, информира “Нова телевизия“.
По стандарт на здравното министерството нивата на хлор трябва да са от 0,2 до 0,5, а на PH - от 6,5 до 8,5.
Завишеното PH можем да забележим по мътната или със зеленикав оттенък вода.
Освен с препарати, чистотата на водата се поддържа като постоянно се подменя с нова, защото силната миризма на хлор може да изгони клиентите.
Дерматолози съветват за по-голяма безопасност да изплакваме тялото си с вода от душа веднага след излизане от басейна. А след това да нанасяме овлажняващи средства върху кожата си.
"Когато се спазват хигиенните норми, не е проблем и малките деца да влизат в басейните", категоричен е дерматологът доц. Развигор Дърленски.
25.06.2017, 10:46 часа
932 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha