Само за час арестуваха двама пияни шофьори във Врачанско

Само за час арестуваха двама пияни шофьори във Врачанско Двама шофьори в нетрезво състояние бяха арестувани от органите на реда, разбрахме от МВР.
Снощи около 20 часа в село Трънак е спрян за проверка лек автомобил „Форд Фокус“. 27-годишният шофьор на колата е жител на Кнежа. Проверяваният представил документи за собственост и свидетелство за управление на возилото, но не се разминал с пробата за употреба на алкохол. След изследване с дрегер, в издишания въздух били отчетени 1.2 промила алкохол.
На провинилият се е издаден талон за медицинско изследване, но тъй като се явил след оказания час, медиците отказали да му вземат кръв. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение, не е задържан, но регистрационните табели на автомобила са свалени и иззети.
Около час по-късно същата вечер в Тишевица авто-патрул спира лъскаво „БМВ“ за проверка. Зад волана на автомобила седял П.К. на 32 години, жител на Тишевица. Мъжът нарушил Закона за движение по пътищата, тъй като седнал на шофьорската седалка след почерпка със спиртна напитка. Уредът за проверка на алкохол в кръвта отчел 0.56 промила. На непредпазливия шофьор е съставен акт и му е издаден талон за медицинска проверка в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, където той отишъл навреме, за да даде кръв за лабораторно изследване.
25.06.2017, 11:27 часа
2452 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha