Започнаха курсове по плуване за ученици в Мездра

Започнаха курсове по плуване за ученици в Мездра За 19-та поредна година в хотелски комплекс „Долче вита“ се провеждат плувни курсове за ученици. Те се организират от община Мездра и Центъра за подкрепа за личностно развитие.
Обучението през лято 2017 година започна днес и ще продължи до 1-ви септември. Плувните курсове ще се проведат в 5 смени, като във всяка ще се включат по 20 деца.
Традиционно интересът към обучението е огромен, но тъй като обхватът на курса е ограничен, тази година 100 младежи от I до VIII клас ще се включат в него.
И тази година плувните курсове започнаха със строяване на децата от първата смяна. Те бяха инструктирани, направиха разгрявка, след което започна същинското обучение.
„Курсът започва с най-важния стил в плуването- кроул. Правим упражнения за ръце и крака. След като децата успешно усвоят тези знания, преминаваме към втория по важност стил-бруст“, разясни Христо Иванов, ръководител плувен курс,1-ва смяна.
Инструкторът допълни, че има младежи, които за поредна година се включват в плувния курс. Те желаят да усъвършенстват уменията си. Има и деца, които не могат да плуват. Тяхното обучение започва в малкия басейн. След като се усъвършенстват, тренировките се преместват и в по-дълбокия басейн.
Плувните курсове в Мездра са елемент от Общинската програма за осмисляне на свободното време на децата през лятната ваканция.
І смяна на курса ще продължи до 7 юли 2017 г.; ІІ смяна – от 10 юли до 21 юли 2017 г. Обученията за ІІІ смяна ще се проведат от 24 юли и ще приключат на 4 август 2017 г., а за ІV смяна – от 7 август до 18 август 2017 г.  Последните за годината обучения на V смяна са предвидени да започнат от 21 август до 1 септември 2017 г.
 
26.06.2017, 13:11 часа
713 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha