Осем мъдри съвета на една баба към внучката й

Осем мъдри съвета на една баба към внучката й Всяко семейство има свои традиции, обичаи, които спазва. Мъдрите съвети на по-възрастните родители са едни от тях. Помните ли някои от мъдростите, които вашата баба ви е предала? Хубаво е по-често да си ги припомняте, в хубави и лоши моменти, когато се готвите за промяна в живота си, когато искате да създадете семейство. В следващите редове ще видите 8 безценни съвета на една баба към нейната внучка.

1. Никога не се карай със съпруга си пред децата. Така няма да уважават нито теб, нито баща си. Когато децата спрат да уважават родителите си, спират да ги слушат и това поражда проблеми.
2. Никога не командвай мъжа си. По-добре направи така, че той сам да поиска да направи това, което е необходимо.
3. Запазете мира в дома. Научете се да си прощавате и да се помирявате. Кавгите, обидите и грубостта разрушават семейството. Мирът в семейството е най-скъпото.
4. Не подреждай дома, когато си в лошо настроение. Това ще предизвика още по-голяма бъркотия.
5. Не се страхувай и не мързелувай, а се учи. Добре образованата, възпитана и интелигентна жена, има добре образовани и възпитани деца. Умните деца обикновено имат голямо бъдеще и хубаво семейство.
6. Не ревнувай, ревността разрушава семейството. Ако съпругът ти те обича, няма да се промени. Когато има любовта и уважението на съпругата си, тогава мъжът няма да погледне встрани.
7. Винаги приготвяй вкусна и красиво изглеждаща храна. Съпругът ти не е животно.
8. Основното нещо в семейството – уважение един към друг. Ако има уважение, ще има и любов.
26.06.2017, 13:47 часа
2033 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha