Изненада! Мързелът бил много полезен

Изненада! Мързелът бил много полезен Изследвайки човешкият мозък, пребиваващ в състояние на покой, група учени от университета в Южна Калифорния, начело с Мари Елен Имордино-Янг, направи следното заключение: въпреки широко разпространеното мнение, мързелът е важна част от човешкото съществуване.
Ето няколко аргумента, с които специалистите доказват ползата от мързела.

Мързелът провокира открития
Според експертите мързелът е този, който движи човечеството напред и именно заради него технологиите се развиват, раждат се идеи, правят се нови открития.
Всички тези мобилни телефони, компютри, кухненски роботи и перални и още много други устройства и приспособления са се появили, защото на някой мързеливец му е омръзнало да прави усилия, напрегнал си е ума и ги е измислил. Психолозите наричат този тип мързел Творчески мързел.
Повечето хора в нашето съвремие са се превърнали в работохолици и са затрупани с всевъзможни задачи, ангажименти и срещи. Затова мързелът е една заслужена почивка в края на седмицата и предпазва човека от физическо и мисловно прегряване.

Мързелът предпазва от стрес
Стресът е основната причина за много болести. Затова мързелът ни учи да живеем на по-бавни обороти, да отделяме време за себе си. Особено полезно е да се мързелува максимално, като нищо не се прави. Това ни свързва с нашите мисли, мечти и с нашето вътрешно аз. 
26.06.2017, 15:28 часа
1302 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha