Хандбалистите на "Локо" /Мездра/ станаха четвърти в България

Хандбалистите на "Локо" /Мездра/ станаха четвърти в България Юношите старша възраст на ХК "Локомотив" /Мездра/ се класираха на четвърто място в България на завършилия в Ловеч финален турнир от Държавното първенство по хандбал при М16. В двубоя за бронзовите медали момчетата на треньора Емил Николов отстъпиха пред "Фрегата" /Бургас/ с 25:27 гола, след като на полувремето водеха с 12:10. Шампиони на страната в тази възраст станаха домакините от "Осъм" /Ловеч/, които на финала победиха "Локомотив" /Горна Оряховица/ с 18:15. 
"Получи се оспорван мач, в който можехме и да спечелим, коментира двубоя за бронзовите медали наставникът на мездренските хандбалисти Емил Николов. В началото на втората част дори поведохме с четири гола разлика, но в крайна сметка заryбихме с минимална разлика. Решаващи за крайния изход се оказаха двата червени картона,които получихме след почивката, пропуснахме и два 7-метрови наказателни удари. Въпреки това, цялостното представяне на нашия отбор в ryрнира бе много повече от добро." "Поздравявам момчетата и треньора Емил Николов за постигнатия успех - класирането им сред четирите най-силни отбори в страната, написа в социалната мрежа президентът на ХК "Локомотив" Любен Костов. И този отбор от малката Мездра отново и с достойнство премери сили с представителите на значително по- големи градове като Бургас, Горна Оряховица, Ловеч, Добрич, Хасково, Варна. Да не забравяме, че в тези градове възможностите за подбор са в пъти по-големи, а и всичките те притежават спортни зали (за разлика от Мездра), което е предпоставка за нормална целогодишна подготовка. Това прави постижението им още по- значимо".
На финалите в Ловеч юношите старша на "Локо" /Мездра/ бяха в следния състав: Петър Иванов, Йордан Тонов (кап.), Иван Цонков, Деян Василев, Лъчезар Луканов, Александър Николов, Георги Йорданов, Емил Александров, Милен Валентинов, Божидар Симеонов, Илиян Младенов и Габриел Георгиев. 

26.06.2017, 15:46 часа
823 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha