Безработицата във Видинско намалява

Безработицата във Видинско намалява 17,28% е равнището на безработицата във Видинска област, каза на пресконференция Виолета Генчева, началник отдел „Посреднически услуги” в Дирекция „Бюро по труда” – Видин. Тя посочи, че общият брой на регистрираните безработни през месец май в областта е 6535 души, като в сравнение с предходния месец техният брой е намалял с 330 лица или 4,81%.
„Раздвижване в областта има в хотелиерството и ресторантьорството, търсят се повече бармани и сервитьори. За разлика от цялата страна в сферата на строителството нямаме очакваното оживление, малко е търсенето на общи работници”, каза Виолета Генчева.
Тя допълни, че постоянно във Видин остава търсенето на шивачки. Най висока е безработицата, която отчита дирекция „Бюро по труда” – Белоградчик, обхващащо общините Белоградчик, Ружинци, Чупрене и Димово. В тези четири общини равнището на мезработица през месец май е 40,40%. За общините Кула, Бойница, Макреш и Грамада нивото на безработица за месец май, отчетено от Дирекция „Бюро по труда” – Кула е 24,12%. Най-ниска в областта е безработицата в трите общини Видин, Брегово и Ново село, отчетена от Дирекция „Бюро по труда”-Видин – 11,55%.
27.06.2017, 15:22 часа
1732 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha