Митко Ценов: "Бях готов за първото място"

Митко Ценов: "Бях готов за първото място" След големия успех на Европейското отборно първенство по лека атлетика, мездренският талант Митко Ценов се прибра на родна земя.
Той се класира втори в дисциплината 3000 м. с препятствия с резултат 8:37:47 мин., като отстъпи минимално на норвежеца Оли Хеселберг. Първенството се проведе във финландския град Вааса, а рамо до рамо с Ценов бяха неговите съотборници Йоло Николов (който е и треньор на Митко Ценов) и Милица Мирчева.
С представянето си Ценов донесе 11 т. за българския отбор, който остана на последното 12-о място.
„Като цяло съм доволен от постигнатия резултат. Очаквах да заема дори първо място, но не съм в най-добрата си форма, затова изгубих последната обиколка.“, сподели Митко Ценов.
Той призова младите хора да се занимават активно със спорт, защото учи на култура и възпитание.
„ Хубаво е подрастващите да тренират, защото физическите занимания изграждат характера и ни учат  да се справяме с  трудностите и да не се предаваме пред възникналите препятствия.“, допълни рекордьорът.
Митко вече има покрит норматив за световното първенство в Лондон след месец и половина. Предстои му и участие на международния турнир „Самарско знаме” в Стара Загора на 1-ви юли.
Бягащият треньор на СК „Атлет” /Мездра/ Йоло Николов постигна личен резултат за сезона в дисциплината 5000 м – 14:27: 53м, което обаче го нареди едва на 10 място. В друга дисциплина - 3000 метра, Йоло Николов се класира на 11 място с резултат  8:30.28 минути.
Представителката на Мездра в лекоатлетическите игри Милица Мирчева участва в дисциплината 5000 м. и се нареди на 11 място, с време 17:01.32 м.
27.06.2017, 16:06 часа
688 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha