БСП поиска анкетна комисия по казуса „НДК”

БСП поиска анкетна комисия по казуса „НДК” БСП внесе искане за анкетна комисия по казуса „НДК”. Социалистите винят управляващите, че искат да провалят председателството на Съвета на ЕС.
Предложението бе направено от парламентарната трибуна от лидера на БСП Корнелия Нинова днес, след като зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов изчете декларация, с която призова президента Румен Радев и администрацията му да прочетат и спазват Конституцията.
От парламентарната трибуна Нинова обяви, че БСП ще пусне и сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за ремонта на НДК, тъй като социалистите обещали да се борят с корупцията и паралелната държава, а именно случващото се в НДК бил скандалният казус в дневния ред на медиите.
"Какво председателство, като го свеждате до това кой в ГЕРБ да открадне едни пари от ремонт и едни плочки? Няма приоритети, няма политики, председателството беше сведено до смяната на плочките, сега и заради обществените поръчки рискувате бъдещето на България. Две лобита в ГЕРБ бият ли се кой да вземе обществените поръчки за 50 млн. лева ремонт в НДК? И двамата в спора казват, че председателството е пред провал, очевидно няма да се справите с този проблем, ще трябва да ви помагаме", обяви Нинова в декларация на "БСП за България". Тя каза още, че времето е доказало, че с предложението да остане вицепремиер по европредседателството ГЕРБ са искали да ползват сегашния зам.-председател на БСП Деница Златева за параван за кражбите и далаверите си.
В рамките на 2 дни директорът Мирослав Боршош беше отстранен от борда на двореца и предложен отново за шеф. Той беше обвинен в лошо управление на Двореца на културата и финансови злоупотреби от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. Премиерът Бойко Борисов обаче внася днес предложение в Министерскоя съвет Боршош да бъда възстановен начело на борда на НДК, а управлението на двореца да премине към Министерството на културата.
28.06.2017, 11:35 часа
962 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha