Обсъдиха форматите на женските първенства по баскетбол

Обсъдиха форматите на женските първенства по баскетбол До 30 юни се подават заявки за участие в женското първенство по баскетбол. Представители на 11 женски клуба, сред които и "Монтана", обсъдиха във федерацията форматите на първенствата през сезон 2017/2018 година.
За сега ще има два шампионата, както бе през последния сезон. В елитната А-1 група, където играят и монтанчанки, ще има повече от три отбора. Може и пет да станат.
Треньорът на "Монтана" Стефан Михайлов, който е селекционер на националния тим, е предложил намаляване на броя на чужденките. Според президента на федерацията Георги Глушков той не е получил подкрепа от другите клубове за подобно нещо. Темата остава отворена и ще се обсъжда и след подаването на заявките за участие.
В първенство А-2, ще играят отбори с по-ниски бюджети. Федерацията отчете израстване на подрастващите, играещи в тази група.На срещата е бил повдигнат въпросът за евентуално обединяване на двете групи в общо първенство за сезон 2017/2018 г., но с лимитиране на броя на чужденките или участие без чужденки. До конкретно и детайлно обсъждане на такъв вариант обаче не се е стигнало, поради факта, че няколко клуба били на твърдото мнение, че трябва да има две отделни първенства в зависимост от бюджетите на отборите.
28.06.2017, 16:05 часа
693 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha