Малина Николова се срещна с ръководството на ЧЕЗ

Малина Николова се срещна с ръководството на ЧЕЗ Областният управител на Враца Малина Николова проведе работна среща с ръководството на ЧЕЗ за България, кметове и заместник-кметове на общините от област Враца и експерти от общинските администрации. На събитието присъстваха Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Петър Холаковски – изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение, Виктор Станчев – главен оперативен директор на компанията, Бойко Чавдаров – мениджър „Управление на активи“ и представители на ЧЕЗ Електро България.
Областният управител Малина Николова откри срещата и акцентира върху възможността местните власти да се запознаят с плановете и приоритетите на компанията, развитието на електроенергийната инфраструктура и конкретните реализирани проекти в област Враца, с които е подобрено качеството на електрозахранването.
„Благодаря за инициативата на цялото ръководство. Уверена съм, че компанията ще продължи да полага усилия за увеличаване на инвестициите в електроразпределителната мрежа на територията на област Враца и за осигуряване на европейско качество на обслужване за гражданите и бизнеса“, каза в началото на срещата Малина Николова.
Карел Крал запозна представителите на общините от областта с плановете и приоритетите на компанията.
„През 2017 г. ЧЕЗ Разпределение ще увеличи обема на инвестираните средства в реконструкция и обновяване на мрежата в област Враца с 55% в сравнение с предходната година. Компанията ще вложи в региона 3.1 млн. лв. Реализацията на планираните проекти ще ни позволи да подобрим качеството на доставките за клиентите на ЧЕЗ в областта. Отделно ще изкупим всички съоръжения, за които се представят необходимите документи, а за нови присъединявания ще отделим около 700 хил. лв.“, каза Карел Крал.
Изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение България Петър Холаковски представи реализираните инвестиции в областта през 2016 г. и възможностите за развитие на енергийната инфраструктура в бъдеще. По време на разговорите бяха представени конкретните обекти, чието стартиране предстои, и подобренията след тяхното реализиране. Заместник областният управител Мирослав Комитски заяви пред ръководството на ЧЕЗ искане за осигуряване на електрозахранване на обходния път на Враца. С осигуряването му, Областно пътно управление – Враца може да изгради система за осветление на натоварения пътен възел с цел намаляване на риска от пътно-транспортни произшествия. От компанията потвърдиха готовност за предприемане на конкретни мерки по изпълнение на посочения проблем.
По време на посещението си в града, ръководството на ЧЕЗ представи и един от проектите, част от инвестиционната програма на дружеството в града за 2017 г., и обяви конкретните планове на ЧЕЗ Разпределение за региона.
„Представям Ви един от най-големите ни проекти в района през тази година - изграждането на нов трафопост в промишлената зона на гр. Враца на стойност 132 хиляди лева, чрез който ще се захранват 23 нови стопански потребители, които ще осигурят работни места в района. 227 хил. лв. инвестирахме в мащабна реконструкция на електропровод „Рашов дол“, което доведе до повишаване на сигурността на електрозахранването на  10 села по поречието на река Искър (Ребърково, Лютиброд, Зверино, Игнатица, Оселна, Злидол, Елисейна, Очиндол, Габровница и Еленов дол). 167 хил. лв. ще вложим  в модернизация и реконструкция на две мрежи ниско напрежение с обща дължина 2200 метра в гр. Враца. С реализирането на тези инвестиции ще се подобри качеството и надеждността на електрозахранването на 150 домакинства в района между Езиковата гимназия и Автогарата, както и на 100 домакинства в района на улиците „Иван Ангелов“ и „Димчо Дебелянов“, заяви Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.
Областният управител Малина Николова пое ангажимент да се изготви и предостави списък с имената и телефоните на ръководителите на териториалните звена, образователните, социални и здравни институции, общински и областни съвети за сигурност за включване им във ВИП линията за пряка връзка с ЧЕЗ. Това ще улесни комуникацията на териториалните и местни власти с дружеството при критични ситуации и неотложни за решаване проблеми, възникнали с електроснабдяването на територията на област Враца.
Посещението на ръководството на ЧЕЗ в гр. Враца е в продължение на поредица от срещи с представители на общините в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с местните власти на територията, която обслужва. 
29.06.2017, 11:07 часа
1838 2
Коментари

кИРО

29.06.2017, 11:50 часа
селЯне, помните ли коги фотото се кандидатирга за депутатин, обеща на чез да скине лицензо? ама друг път. хаха ВКАРА ТИА ДВАМА ТОЛУПЕ У ГЕРБ И ИМ ПОДСИГУРИ СТАРИНИТЕ. ИНАЧЕ КОЙ ЩЕШЕ ДА ГИ ЗНАЕ СЕГИ ТЕ ТИА ДВАМАТА ОТПРЕДИ НА ГОЛЕМАТА СОФРА, А? НИКОЙ.

rezi za gerb

29.06.2017, 11:26 часа
Monopolista kanen ot dargavata? tova e porednoto bezumie. sram. Vmesto da goni do dupka 4ez za neka4estveni uslugi, naduti smetki i tokovi udari ot koito patjat horata Malina gi tolerira s pr sreshti. Tova e rabota na kuho. Ni6topravene.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha