Малина Николова участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район

Малина Николова участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район Областният управител Малина Николова участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, което се проведе на 29 и 30 юни в Луковит. 
Заседанието е председателствано от областния управител на област Ловеч Георги Терзийски и в него взеха участие представители на министерства, областните управители на петте области и експерти от областните администрации, кметове на общини, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на бизнеса, на Агенция „Пътна инфраструктура”, както и на академичните среди.
След проведено гласуване за заместник-председател на Съвета за периода 1 юли до 31 декември 2017 г. е избрана Цветелина Александрова, кмет на община Георги Дамяново.
На заседанието се представи, обсъди и одобри Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северозападен район (2014-2020 г.) за 2016 г.
Представител на Агенция „Пътна инфраструктура“ информира членовете на Съвета за напредъка в дейностите по подготовката и доизграждането на автомагистрала „Хемус“ и по-конкретно на участъците, преминаващи през територията на Северозападен район.
Информация за изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на Северозападен район и насоки за 2017 - 2018 г., както и възможностите за кандидатстване по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 г. и ИНТЕРРЕГ – ИПП България - Сърбия 2014-2020 г. изнесоха представители на МРРБ.
Представители на Управляващите органи на оперативните програми информираха участниците в съвместното заседание за напредъка по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Северозападен район към месец юни 2017 г.
На заседанието бяха актуализирани представителите на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район в Комитетите за наблюдение на Оперативните програми 2014-2020 г.
Областният управител на област Враца инициира среща на областните управители от Северозападен район, която ще се проведе на 12 юли и ще разгледа въпросите, свързани с приоритизирането и възможностите за финансиране на второкласната и третокласната пътна мрежа в петте области като интегриран проект.

 
03.07.2017, 10:40 часа
1346 1
Коментари

ухаа

04.07.2017, 11:20 часа
Другарката Николова освен да РАЗВИЕ един бонбон или да напише донос друго не може
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha