Четирима арестувани при антитерористична операция в Брюксел

Четирима арестувани при антитерористична операция в Брюксел Четирима души бяха арестувани, а оръжия бяха конфискувани след нощна антитерористична акция на полицията в белгийската столица срещу мотоклуб „Kamikaze Riders“.
„По време на претърсването на една от къщите бяха открити разнообразни оръжия. Общо четирима души бяха арестувани и отведени за разпит“, заяви прокуратурата в изявление. Според говорител акциите са били свързани с мотоклуба „Kamikaze Riders“, който е имал отношение към извършването на терористични престъпления.
Според източник, близък до разследването, акциите са били проведени в квартал „Андерлехт“ и при тях са открити два автомата „Калашников“, като според медии става въпрос и за намерени експлозиви.
От прокуратурата посочиха, че действията на полицията не са свързани с разследването на терористичните нападения от Париж през ноември 2015 г. и от Брюксел през 2016 г., отговорност за които пое групировката „Ислямска държава“.
В същото време в Северна Франция при съвместна антитерористична операция на френско-белгийски полицаи беше задържан мъж по обвинения, че има връзки с „Kamikaze Riders“. Той е бил арестуван в предградие на северния град Лил и по всяка вероятност е планирал „проява на насилие“, посочват източници.
Клубът „Kamikaze Riders“, основан през 2003 г., се предполага, че има връзки с предотвратения атентат в Брюксел от 2015 г. През 2015 г. двама членове на групата бяха обвинени в съпричастност към терористична организация.
05.07.2017, 15:28 часа
393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha