Нинова пак скочи на Борисов: Някой виждал ли е договора за добросъседство с Македония?

Нинова пак скочи на Борисов: Някой виждал ли е договора за добросъседство с Македония? Договорът за добросъседство би дал друг тон на Балканите. Подкрепяме усилията да се подпише този договор. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова за Договора за добросъседство между Македония и България, цитирана от "Дарик".
„По време на срещата ни със Зоран Заев го подкрепихме в усилието му да подобри отношенията с България. Години наред отношенията са ледени. Той иска да подобри тези отношения и да ги направи добросъседски. Мисля, че целият регион ще има полза от това“, обясни тя. „Имам въпрос, който задавах и на парламентарен контрол - някой виждал ли е този договор? Чели ли сте го, защото ние не сме“, коментира Корнелия Нинова.
„Изведнъж стана такава суматоха и дандания за този договор, а никой не го е виждал, на какви езици е написан и какво пише вътре“, посочи лидерът на БСП. По думите ѝ няма нищо лошо в това България и Македония да празнуват заедно празници. „Едни експерти казаха, че в договора няма запис за обща история. Други твърдят, че има. Нали няма да си губим времето да разсъждаваме хипотетично, да прочетем договора“, обясни Корнелия Нинова.
„Нека г-н Борисов го внесе в парламента, искаме да го видим. Иначе ще си вървим на хипотези и спорове“, каза още тя.
08.07.2017, 15:22 часа
1421 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha