418 са безстопанствените животни в община Мездра

418 са безстопанствените животни в община Мездра 418 са безстопанствените кучета и котки в община Мездра. От тях 197 са кучетата, а 221-котките. Това показват данните на Фондация „Четири лапи", която осъществи преброяване на животните. Дейностите са реализирани от два екипа на фондацията в периода 29 - 31.05.2017 г. включително. Специалистите са обобщили информацията за безстопанствените котки и кучета в гр. Мездра и 21 малки населени места.
По време на проверката  най-много безстопанствени кучета са засечени в гр. Мездра - 40бр., а най-малко в с. Лик- 1 бр. Най-голям брой котки са отчетени в село Лик-22, а най-малък- в село Крета-3.
Според доклада, изготвен  от Фондация „Четири лапи“, броят на безстопанствените животни в Община Мездра е в рамките на нормалното за страната. Не може да се говори за свръх популация от безстопанствени кучета, тъй като общият брой на безстопанствените кучета в Мездра е в съотношение 1:307 спрямо населението.
При извършване на самото преброяване прави впечатление, че повечето кучета, които са забелязани от екипите на Фондация „Четири Лапи“, са не кастрирани.
Въз основа на направеното проучване на популацията от безстопанствени животни на територията на Община Мездра и във връзка с нейното намаляване, специалистите препоръчват обезпаразитяване на тревните площи, регистрация на домашните любимци в Общината, както и масова кастрация на безстопанствените кучета и котки.
10.07.2017, 09:02 часа
497 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha