Новата пленарна зала на депутатите ще е готова през август 2018-а

Новата пленарна зала на депутатите ще е готова през август 2018-а Новата пленарна зала за депутатите трябва да е готова август 2018 г. Очаква се тя да бъде готова през месец август 2018 година. Т.е. след края на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Това беше обявено днес от инж. Николай Бициев, който отговаря за ремонта.
Първоначалните планове бяха та да започне да функционира за председателството, но това няма как да стане, след като то бе преместено с 6 месеца по-рано заради Брекзит.
За ремонта на залата в Партийния дом са ангажирани над 150 работници, а цялостната реконструкция ще възлезе на около 20 милиона лева.
Новата пленарна зала ще разполага с 270 места и очевидно не може да бъде използвана за заседания на Велико народно събрание, ако бъде свикано такова. Те ще бъдат разположени на 12 анфитеатрални реда, денивелацията между които е 1.7 метра. Ръководството на парламента ще стои на президиум, а до него ще има места за Министерския съвет, президента, вицепрезидента и патриарха на Българската православна църква. Предвидени са и официални ложи за патриарха, президента и вицепрезидента, разположени симетрично от двете страни на президиума. Предвидени са ложи за официални гости, представители на дипломатически корпус и журналисти - общо 100 места.
В ремонтните действия е предвидено и залата "Света София" да се сдобие с нов покрив - стъклен купол, който да осигурява естествена светлина в пленарната зала през деня.
В момента се изгражда и пристройка, където ще бъдат файето, стълбите и асансьорите. Входът ще е откъм двора на бившия партиен дом, където пък ще се влиза откъм бул. "Дондуков".
11.07.2017, 14:28 часа
675 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha