Психология и социология – изборът на кандидат-студентите в СУ

Психология и социология – изборът на кандидат-студентите в СУ Първият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 година беше обявен днес, съобщиха от висшето училище.
7230 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище у нас. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалността "Психология". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Социология", следвани от "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика", "Информационни системи" и "Право".
От 12 юли до 14 юли новоприетите студенти имат няколко възможности, като първата от тях е да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да бъдат купени в книжарниците в Ректората на СУ. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки.
Другата възможност пред кандидат-студентите е да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап, като при потвърждаването оригиналната диплома за средно образование се депозира в съответния факултет.
Приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания.
Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.
Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 18 юли. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти.
От 19 до 21 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.
На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26-28 юли, включително.
11.07.2017, 14:56 часа
783 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha