Червенокръстци обучават социално слаби в Монтанско

Червенокръстци обучават социално слаби в Монтанско Как да не стават жертва на телефонните измами, как да управляват семейния бюджет и как да се хранят балансирано обучават социално слаби от област Монтана. Курсът се провежда от представители на Българския червен кръст. 
10 000 социално слаби от област Монтана ще преминат обучението. В него са включени хора, получили помощи за отопление през последната година и бедни, включени в програмата за подпомагане с хранителни пакети през настоящата година, уточни Благовеста Нончева, експерт в Червения кръст в Монтана. Обучението в офиса на хуманитарната организация в града е всеки понеделник.
"Това са здравословното хранене и социално значимите заболявания, като затлъстяване, диабет и сърдечно-съдовите заболявания. За бенефициентите от селата, по-възрастните, сме предвидили телефонните измами като тема, която е интересна за тях и ще има отворени социални приемни в общините в цялата област, вторник и сряда във всяка една община ще има отворени приемни с консултации по европейските социални фондове и как могат те допълнително и да бъдат включени в социален фонд в България", каза Нончева. 
17.07.2017, 15:10 часа
1121 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha