Враца отбеляза 180 години от рождението на Апостола /снимки и видео/

Враца отбеляза 180 години от рождението на Апостола /снимки и видео/ Десетки врачани днес отбелязаха 180-тата годишнината от рождението на Васил Левски. Тържеството се проведе при паметника на Апостола в градинката пред Пощенската палата в центъра на града.
По традиция в празника участие взеха участие ученици от основното училище, носещо името на обичания национален герой. Те изнесоха рецитал, съпроводен от акомпанимента на духовата музика. След това политици, видни общественици и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски. Сред официалните лица на честването бяха врачанският митрополит Григорий, зам. областният управител Мирослав Комитски, кметът на Враца Калин Каменов, депутатите Петя Аврамова, Николай Иванов, Иван Генов и Красимир Богданов, както и общински съветници от местния парламент.
Малко по-късно честването на рождението на Васил Левски продължи пред фоайето на читалище „Развитие”, където беше открита изложба на икони и рисунки, изработени от ученици и учители на ОУ „Васил Левски“ по проект „Твоят час“ с ментор Първан Димитров. Празничната програма продължи с концерт на врачанския симфоничен оркестър.


 
18.07.2017, 11:01 часа
1486 1
Коментари

Zodiaca

18.07.2017, 11:24 часа
Тия жълти връзки на децата, Каменоф да не ги е донесъл от Карлуково.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha