Прокуратурата ще иска доживотен затвор без право на замяна за убийството на Алекс

Прокуратурата ще иска доживотен затвор без право на замяна за убийството на Алекс Прокуратурата ще подведе под отговорност по най-тежкото обвинение нападателя на 18-годишния Алекс от Бяла, за което се предвижда наказание от доживотен затвор без право на замяна. 
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви пред БНТ, че нападателят ще бъде обвинен за умишлено убийство по хулигански подбуди.
18-годишното момче почина в събота в болницата в Русе. Той беше пред дискотека след като отказал да даде цигара. Това предизвикало нападателя, който е от ромски произход, да го удари с бутилка в главата.
Румяна Арнаудова коментира и идеята за пряка връзка на полицията и прокуратурата със спешните медицински екипи. Според нея нападателите над медици ще бъдат подвеждане под отговорност по бързата процедура в седемдневен срок. 
В тази връзка е взето решение лекарите и болниците със спешни отделения да имат пряка връзка с дежурен прокурор.
Целта на бързата връзка е не само получаването на информация, но и да дават прокурорите указания да се запазят доказателства. Така с най-много доказателства ще докажем, че лицето е виновно, обясни Арнаудова.
18.07.2017, 11:33 часа
1381 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha