Нинова: ГЕРБ да кажат - Симеонов ли е истинският премиер

Нинова: ГЕРБ да кажат - Симеонов ли е истинският премиер ГЕРБ да си определят позицията за класа прослужено време - Валери Симеонов ли им е говорител или имаме премиер в негово лице и един скрит отзад Борисов, който изпълнява. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде „Фокус".
„Отпадането на класа за прослужено време - традиционно и последователно БСП сме против това предложение", заяви Нинова. Според нея това ще доведе до намаляване на доходите на хората.
„Дори сега той да се включи в заплатата, догодина тези заплати няма да растат, ще останат в замразеното състояние, в което са сега", каза тя.
Лидерът на БСП посочи, че трябва да се стимулират младите специалисти.
„Млади хора, професионално подготвени, модерни остават с по-малко заплащане, т.е. трябва да намерим формата такива млади специалисти да бъдат стимулирани с допълнителни плащания, с бонуси, с тримесечно материално стимулиране, за да не противопоставяме хората с повече професионален опит на младите, които са модерни, адекватни, подготвени на съвременните условия на труд", заяви лидерът на БСП.
Тя посочи, че утре ще има среща с КНСБ и КТ „Подкрепа" по тази тема.
„Те са на същата позиция като нас, бихме искали да обсъдим тези позиции и ние като парламентарно представена партия да ги отстояваме вътре в залата", каза Нинова.
Според нея по тази тема е важно какво мислят ГЕРБ.
„И по такава важна тема говорител изведнъж стана Валери Симеонов. Искаме да знаем ГЕРБ споделят ли това предложение и ще го гласуват ли в зала или това е самоинициатива на г-н Симеонов. Той миналата седмица по друг повод каза, че премиерът Борисов не може да му нарежда какво да прави. Значи ГЕРБ да се определят - заедно ли са в това или просто говорителят е Валери Симеонов или това е негова самоинициатива, или имаме един истински премиер в лицето на Валери Симеонов, който предлага политики и един скрит отзад г-н Борисов, който изпълнява", каза Нинова.
18.07.2017, 15:04 часа
1340 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha