Румен Гечев: Лиляна Павлова е права! Тя е имала пълно основание да уволни Мирослав Боршош

Румен Гечев: Лиляна Павлова е права! Тя е имала пълно основание да уволни Мирослав Боршош Министър Лиляна Павлова е права. Тя е имала основание да уволни директора на НДК Мирослав Боршош, заяви депутатът от "БСП за България" Румен Гечев след заседанието на парламентарната анкетна комисия по скандала "НДК".
Предложихме Мирослав Боршош, както и председателите на Съвета на директорите на НДК, да дойдат и да чуем и тяхното мнение, защото при демокрацията сме длъжни да изслушаме мнението на всички, в това число и на тези, които са подозирани в закононарушение, каза Румен Гечев.
"Против предложението бяха само колегите от ГЕРБ. Те не се съгласиха, но ние събрахме 10 гласа и директорите ще дойдат на изслушване в понеделник. От документите, които прочетох и това, което каза г-жа Лиляна Павлова, според мен тя каза истината. Институцията, която показва кой крив, кой прав е съдебната система. Трябва да кажа, че тя е имала пълно основание незабавно да уволни Мирослав Боршош", каза още проф. Гечев след заседанието на звеното, което разследва как са харчени парите за ремонта на двореца. Заседанието на комисията бе тайно.
"Въпросът е защо той стои там 2 години и нещо, носейки по 8-9 млн. загуби на НДК, което дотогава е било на печалба. Той го е наследил с 6 млн. лева и изведнъж се появяват едни загуби за милиони, които са за сметка на българския данъкоплатец“, попита риторично Румен Гечев.
"Мирослав Боршош обяви, че му е оказван натиск и ние ще го питаме в понеделник кой му е оказвал натиск. Не смятам, че Боршош е действал сам. Едва ли има нормален човек, който смята, че той е действал сам. Този, който го е назначил, е очаквал съответната отплата. Това при обществените поръчки не е ли ясно?“, добави депутатът от "БСП за България".
Председателят на комисията Диана Йорданова от ГЕРБ обясни, че представителите на партията са гласували "въздържал се", защото според тях вече са получили достатъчно информация.
„Една от препоръките, които ще дадем, вероятно и всички членове на комисията ще излезем със законодателна инициатива, е да възложим на Сметна палата извършване на проверка относно целесъобразното разходване на средствата, с които е увеличен капиталът на НДК“, каза още Диана Йорданова. 
18.07.2017, 20:09 часа
1243 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha