Правят Джурасик парк във Вършец

Правят Джурасик парк във Вършец Общината във Вършец намери нов партньор за реализиране на своя уникален проект за изграждане на палеонтологичен парк, съобщи кемтът Иван Лазаров. Това е музеят „Олтения” в град Крайова, Румъния.
Общината и музеят представят своите проекти за изграждане на нови туристически атракции в трансграничния район пред програмата Интеррег – Румъния – България.
През миналата година проектът, който се смята за уникален и за Европа,  не получи  одоберние заради румънския партньор – музей в град Констанца.
Проектът предвижда изграждане на палеонтологичен парк върху площ от 10 дка. Предназначен е за деца и природолюбители.
В него в специални павилиони ще бъдат направени скулптурни възстановки на животни, живели по същите места преди 2.5 млн. години.
Създаден е на основата на открито находище на изкопаема флора и фауна. В него учени са открили останки от 140 древни гръбначни животни. 21 от тях са едри бозайници.
Тази даденост е в основата на проекта. Ако общината получи очакваното финансиране, то гостите на курорта ще имат още една атракция – място с природна обстановка от преди милиони години и атрактивни животни, живели в нея.
В Крайова по проекта ще бъде изграден нов трансграничен музей.
19.07.2017, 08:10 часа
8699 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha