Командоси удариха "терористи" във Варна (снимки)

Командоси удариха "терористи" във Варна (снимки) С епизод по противодействие на терористична група, завладяла кораб, започна заключителният етап на националното учение с международно участие "Бриз 2017" в акваторията на варненския залив. Епизодите от учението се наблюдават от президента Румен Радев и военния министър Красимир Каракачанов от борда на фрегатата "Дръзки".
По време на заключителния етап на учението ще бъдат разиграни епизоди по ликвидиране на пожар на търговски кораб в пристанище, противодействия на нелегален трафик/превоз на мигранти по море, отразяване на асиметрични атаки и атаки от въздушен противник, артилерийска стрелба по въздушна цел и други.
В учението участват общо 20 бойни и спомагателни кораби и катери от Военноморските сили на България, Великобритания, Гърция, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция и Втората постоянна група на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и една подводница, 4 самолета и 2 вертолета. Броят на военнослужещите, които участват в учението, е над 1700, като българските Военноморски сили ще участват с 13 кораба, 2 вертолета и 900 души личен състав.
19.07.2017, 10:48 часа
1188 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha