Магията се завръща! Очакваме две нови книги за света на Хари Потър

Магията се завръща! Очакваме две нови книги за света на Хари Потър Две нови книги за света на Хари Потър ще бъдат публикувани през октомври по случай 20-годишнината от издаването на първия том за момчето магьосник. Тяхното излизане ще съвпадне точно с началото на харипотърската изложба, която ще се проведе в Британската библиотека между октомври и февруари.
Първата новоиздадена книга ще носи заглавието "Хари Потър: История на магията" и ще е написана от Дж.К. Роулинг, издателската къща "Блумсбъри" и кураторите от Британската библиотека. Чрез нея феновете на Хари Потър - Вселената ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии "Хогуортс" и преподаваните в него учебни предмети.
Второто писание пък ще бъде озаглавено "Хари Потър - Пътешествие из историята на магията" и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали. Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека.
По-рано тази година издателската къща публикува и четири нови издания на фентъзи поредицата, всяко едно от които акцентираще поотделно върху домовете в "Хогуъртс" - "Грифиндор", "Хафълпаф", "Рейвънклоу" и "Слидерлин".
20.07.2017, 09:57 часа
497 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha