Димитър Манолов: Работодатели се опитаха да качат на шейната Валери Симеонов

Димитър Манолов: Работодатели се опитаха да качат на шейната Валери Симеонов Клас прослужено време е отпаднал още преди 10 години, заяви пред Би Ти Ви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.  
Клас прослужено време има за депутати, членове на парламента, президента и правителството, но това, което каза вицепремиерът Валери Симеонов, касаеше работниците, работещите хора, посочи Манолов по отношение на идеята му да отпаднат парите за прослужено време. 
Ако толкова настояват, в Народното събрание да си го махнат, препоръча Манолов. Ако аз дойда да работя в телевизията, а довчера съм бил строител, нямам никакво основание да искам клас, но, ако вие утре отидете да преподавате в университета, имате пълно основание да поискате тези пари, защото това, което сте правили досега, ще допринесе за бъдещата ви работа, обясни Манолов. По преценка на работодателя се преценява дали работникът с пет години стаж е по-кадърен от този с 20, допълни той. Работодатели се опитаха да качат на шейната Валери Симеонов. 
Поне две от работодателските организации са пряко свързани с политически сили, така че аз, като правя анализ, не пропускам и тези хипотези, каза Манолов, но отказа да назове кои са те. Той обаче препоръча на зрителите да наблюдават внимателно. 
Работодателите се усещат вече, почват да развързват кесията, аргументът, че няма пари не е верен, категоричен е синдикалистът. Някои от тези работодателски организации искат безконтролно да търсят евтина работна ръка в чужбина, коментира още Манолов. Той допълни обаче, че на виетнамците вече не им е изгодно да работят у нас. Дотам сме стигнали да коментираме този въпрос, каза още той. 
Най-големият ни проблем са доходите. Без прилични доходи, забравете за Еврозоната, посочи още Манолов. Държавата може да въздейства и големият инструмент е увеличението на минималната работна заплата, допълни още той. 
Синдикалистът подчерта, че не е работа на Бойко Борисов да се занимава с тези неща, защото си има ресорен министър, който трябва да гледа тези въпроси.
21.07.2017, 10:17 часа
936 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha