Удариха със 109 акта врачански фирми

Удариха със 109 акта врачански фирми Инспекторите по труда са написали общо 109 акта на врачански нередовни фирми за първите 6 месеца на годината, съобщи директорът на инспекцията Румен Младенов. За първото полугодие държавните служители са извършили 719 проверки, от които 50 са били непланирани, а 29 са били по сигнали и жалби на работници.
Под зоркия поглед на инспекторите са били всички строителни фирми, сред които такива, занимаващи се с енергийната ефективност на многофамилните жилищни сгради и водния цикъл на Враца. За периода са установени 15 работника без трудови договори в Козлодуй. Отделно са съставени 9 акта за установени други нарушения на фирми в строителния бранш. Интензивни проверки са извършвани и в сферата на високорисковото производство в леярни, бирената фабрика „Леденика“ в Мездра, кариерите за добив на инертни материали и на фирми, занимаващи се с добив на нефт и газ. За периода са установени 60 нарушения, като са връчени 44 предписания, два акта и са спрени 10 неизправни машини и съоръжения.
За полугодието инспекторите са установили 440 000 лева забавени и неизплатени заплати на 600 човека, като по-голямата част от тях са в текстилни предприятия, които са в черния списък с некоректни работодатели на инспекцията по труда.  
21.07.2017, 11:43 часа
2435 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha