Ексклузивно в BulNews! Уволняват шефа на ВиК-Монтана Валери Иванов

Ексклузивно в BulNews! Уволняват шефа на ВиК-Монтана Валери Иванов До броени дни се очаква да бъде уволнен шефът на ВиК-Монтана Валери Иванов, научи ексклузивно BulNews.bg. Решението е взето от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков, който го е обявил днес по време на парламентарния контрол. Причината за смяната са постоянните скандали около водното дружество и личността на управителя му.
"Изключително сериозни пропуски се допускат от ръководството на местното ВиК-дружество и в тази връзка гарантирам, че ще предприема много бързи кадрови промени поради неизпълнение на ред служебни задължения. Бъдете убедени, че с един по-добър мениджмънт на дружеството ще имаме и по-добри технико-експлоатационни резултати и ще гарантираме в още по-голяма степен здравето и сигурността на българските граждани."
Настоящият шеф на ВиК Валери Иванов работи в дружеството от 1990-та година, а през 2006-та става директор. Името му е свързано с редица скандали, като един от най-големите се разрази на тазгодишните избори. Съпругата му Цеца Тодорова беше издигната за кандидат за народен представител от БСП в началото на тази година. Тогава водният шеф карал инкасаторите на дружеството да раздават флаери с лика на жена му, докато отчитат водомерите на хората по селата.
След това скандалите заваляха един след друг. Преди седмици стана ясно, че е открит арсен във водата на три села от областта - Бели брег, Громшин и Кобиляк. Регионалната здравна инспекция забрани пиенето от чешмите и остави стотици потребители на сухо.
Последното предложение на управителя на дружеството пък съвсем разбуни духовете в областта. Иванов поиска шоково поскъпване на водата на 2.75 лева за куб. м., при сегашна цена от 2.36 лева.
Очаква се съвсем скоро да бъде обявен конкурс за поста.
21.07.2017, 15:31 часа
13573 3
Коментари

доволен

21.07.2017, 23:29 часа
Браво.Ама утре да не се отметнете ей.

Питане за Цацаров

21.07.2017, 20:21 часа
Този е честен човек, не иска да плаща. Питайте онзи с отрязаните уши шефа на АЕЦ Николов , тои знае какво е, да си натискан. Цацаров, това дело няма ли го го искараш? Малко да се притисне човека на суджука в града под Околчица.

бк

21.07.2017, 15:41 часа
най-после
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha