Въпреки горещината, днес на някои места ще превали

Въпреки  горещината, днес на някои места ще превали Днес отново ще бъде слънчево и горещо. В сутрешните часове временни увеличения на облачността ще има над централните и източните райони от страната. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев. След обяд, главно над Североизточна България и планинските райони ще се развива купеста облачност и там на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максимални температури между 33° и 38°.
Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - слабо ще се понижи.
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с бризов вятър. Максимални температури на въздуха: 27° - 30°. Температурата на морската вода е 23° - 25°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по най-високите върхове на Рила и Пирин умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 27°, на 2000 метра – около 19°.
23.07.2017, 08:07 часа
1117 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha