Светлозар Лазаров: Стотици умишлени убийства стават у нас на година

Светлозар Лазаров: Стотици умишлени убийства стават у нас на година Над 100 умишлени убийства се извършват годишно у нас, стана ясно от коментар на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. По думите му повечето такива случаи са вследствие на битови инциденти.
Относно нерешените проблеми в сектор "Сигурност", той каза: "Покажете ми един човек, който за три месеца ще се справи с битовата и икономическата престъпност. В България годишно се извършват 110-130 убийства. По-голямата част са свързани с битови инциденти. Кой е този, който ще поеме властта и от утре няма да има криминални престъпления?".
"Обществото ни е болно. Нещата опират до морала на обществото и морала и социалния статус на служителите на МВР", коментира Лазаров по повод замесените в трафик на мигранти служители на МВР.
Според бившия главен секретар на МВР е несериозно да се говори за политически чадър от страна на отделни лица над каналите за трафик на мигранти. "Много ми е трудно да си представя, че политик ще се занимава с трафик на мигранти. Едно е политическа подкрепа, друго е отделни действия на длъжностни лица", посочи той пред "България он еър".
Лазаров подчерта, че в годините професията е девалвирала и няма предишния облик в обществото. Той добави, че има дефицит на възможности за качествен подбор с оглед броя на желаещите лица.
24.07.2017, 11:52 часа
796 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha