Внимание! Полиция и криминалисти тръгват на лов, спират всеки камион и бус

Внимание! Полиция и криминалисти тръгват на лов, спират всеки камион и бус До 30 юли на територията на България и останалите страни от Европейския съюз ще се проведе специализирана полицейска операция за контрол на товарните автомобили и автобусите.Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Тя се осъществява по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL). У нас проверките са организирани съвместно от органите на Пътна полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“, но ще участват и представители на Икономическа и Криминална полиция. Криминалистите ще следят за превоз на нелегални имигранти, трафик на хора, наркотици, оръжие и транспортиране на крадени стоки.
По време на проверките ще се следи и за наличието на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, както и за платена винетна такса. Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите са заложени в плана на TISPOL за проверки през 2017 г. във връзка с данните, че при възникване на тежко произшествие на пътя с участието на такива возила, последиците и броят на загиналите и ранените е значително по-голям, отколкото при други инциденти.
Основните причини за възникване на ПТП с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване на времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасен това и претоварване на автомобилите.
24.07.2017, 12:07 часа
2063 1
Коментари

Анастасия

24.07.2017, 12:20 часа
Моя съпруг не се занимава с тези мизерии,ето защо излизам с лекия автомобил поне на 15/20 км пред него и ще предупреждавам за куки.......
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha