​Иван Генов: Пешко Караджов трябваше да бъде уволнен още през февруари

​Иван Генов: Пешко Караджов трябваше да бъде уволнен още през февруари Днес народният представител от БСП от Врачанско Иван Генов коментира по време на пресконференция случая със скандалния началник в управление „Сигурност“ на „АЕЦ Козлодуй“ Пешко Караджов.
„Трябваше да бъде уволнен още февруари, когато е станал случая“, заяви пред журналисти Генов. Припомняме, че това обаче не бе възможно, тъй като веднага след скандала Караджов излезе в отпуск по болест и нямаше как да бъдат предприети дисциплинарни мерки срещу него. 
Генов посочи, че когато е бил шеф на атомната централа е предупредил Караджов, че ако го хване пак пиян на работа ще го уволни. Оказа се, че скандалното поведение на охранителя датирало много отдавна, но не става ясно дали е ходил пиян на работа.
Депутатът поясни, че държанието му е било неприемливо и поста му не е толкова висок, че за да може да оказва натиск над полицаите.
Припомняме, че Пешко Караджов бе уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов заради разпространен видео материал с изключително непристойно поведение от страна на служителя, който до скоро заемаше поста началник на отдел „Физическа защита“ в атомната централа. За скандалния случай съобщи на 27 февруари първо BulNews.bg.
Във видео, разпространено миналата седмица, е заснето как Караджов заплашва пътен полицай: "Аз тебе ще те сирна до земята. Ти утре няма да бъдеш полицай“.
Причината за заплахите е, че полицаят спрял за проверка автомобил, който бил шофиран от приятел на Караджов, който седнал зад волана пиян.
24.07.2017, 12:40 часа
7131 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha