Иван Генов и Николай Иванов отчетоха работата си в парламента в края на първата му сесия

Иван Генов и Николай Иванов отчетоха работата си в парламента в края на първата му сесия Народните представители от „БСП за България” за Врачански избирателен район Иван Генов и Николай Иванов представиха работата си в НС в края на неговата първа сесия пред медии в пресклуба на БТА.
Николай Иванов каза, че от началото на парламента досега са били пропилени от управляващото мнозинство месеци заради липса на законопроекти, работа на парче, опити за приемане на лобистки закони. Като пример той даде Законопроекта за концесиите, както и опитите за намаляване доходите на хората с намерението да бъде премахнат „клас прослужено време” и да се премахне забраната за купуване на българска земя от чужденци.
Парламентарната група на „БСП за България” единствена активно е работила и внасяла законопроекти и проекти за решения за най-чувствителните проблеми на хората. „На нашите законопроекти не се даваше ход от ръководството на НС, не се гледаха в комисии и това доведе и до искането и гласуването на оставката на Председателя на НС”- каза Николай Иванов.
Той допълни, че всички внесени от опозицията проекти за закони и решения са били отхвърлени до един без никакви сериозни аргументи, само заради това че се предлагат от опозицията.
Сред тях са били: Законопроект за допълнение на Закона за лечебните заведения, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за младежта, Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон, Законопроект за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен контрол, Законопроект за изменение и допълнение на Закона за семейни помощи за деца, Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс и др.
Народните представители заявиха, че през новата есенна сесия приоритетите им ще са основно свързани с проекта за бюджет на страната за 2018 година и осигуряването на средства в него за спасяването на региона. Те ще настояват и за стартирането на Инвестиционната програма за Северозапада и на строежа на пътя Мездра Ботевград . Още в началото на работата на парламента през есента по инициатива на всички народните представители от „БСП за България” ще предизвикат дебат в парламента за пътната инфраструктура в района и се надяват с този дебат да отворим очите на управляващите, че хората тук заслужават друго отношение.
24.07.2017, 14:26 часа
1023 1
Коментари

Име

25.07.2017, 09:08 часа
Николай к'во е отчел - колко кюфтета е оплякал в столовата ли?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha