Майката от Монтанско, убила детето си, остава в ареста

Майката от Монтанско, убила детето си, остава в ареста 18-годишната Гергана Благоева, която умъртви с чорап в устата своята дъщеря Анка, на 1 година и 10 месеца, редовно я е малтретирала. Друго нейно дете пък било дадено за осиновяване. 
"Възприемала е детето си като бреме, което затруднява свободния й начин на живот", каза прокурор Тодор Павлов в съдебната зала, цитиран от 24chasa.bg. Той поиска на майката-убийца да бъде наложен постоянен арест.
Гергана живеела в монтанското село Мърчево, но от известно време се прехвърлила в Стамболийски, където детето бе открито мъртво  и захвърлено на запуснат терен. Събрани са неопровержими доказателства за тежко умишлено престъпление, каза обвинението
Служебният й защитник Стоимен Гърдев поиска да се изготви психиатрична експертиза, която да установи какви са мотивите. "Налице са единствено нейните самопризнания за умъртвяването на детото й. То е умряло в ръцете й. Тя е правила опит да го съживи", каза служебният адвокат.
"Не съм съдена досега, не знам какво да кажа", бяха последните думи на Гергана пред съда.
Малко по-късно Пловдивският окръжен съд наложи постоянен арест на Гергана Благоева с аргумента, че има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Определението подлежи на обжалване в тридневен срок.
24.07.2017, 15:23 часа
11348 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha