Акция! Удариха със солени актове втори употреби във Врачанско

Акция! Удариха със солени актове втори употреби във Врачанско Инспектори от Регионалната здравна инспекция във Враца са тръгнали на проверки по вторите употреби в областта, за да търсят опасни и забранени за продажба стоки, научи BulNews.bg.
През миналата седмица във Врачанско са извършени 56 проверки на подлежащи на контрол обекти, съобщават от здравната инспекция. При проверките са установени нередности в седем магазина за дрехи втора употреба, поясниха здравните власти. Съставени са общо 7 акта за продажба на обувки, бебешки дрехи и бански костюми втора употреба, като по-голямата част от обектите са били на територията на града. При проверките здравните власти са установили търговия с употребявани обувки, които са забранени за продажба на територията на страната.
Припомняме, че според наредбата за здравните изисквания към дрехите втора употреба, магазините, в които се предлагат такива, трябва да са проектирани, изградени и устроени, съгласно определени изисквания. Освен това в тези магазини е забранена продажбата на дрехи за деца до едногодишна възраст, лично бельо, бански костюми и детски играчки втора употреба. В изискванията в закона е посочено, че дрехите втора употреба трябва да са почистени и дезинфекцирани, да са без видими дефекти и петна и да са здрави.
25.07.2017, 09:43 часа
2904 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha