Детски пленер и театър за видинските деца

Детски пленер и театър за видинските деца Тридневен детски пленер започна във Видин, като част от програмата на Фестивала "Дунавски вълни". Общо 20 деца се събраха в "Библиопощата" в града, където получиха картон, маслени пастели и моливи за рисуване и се отправиха да творят в двора на митрополията под контрола на художниците Весилин Нацин и Иво Маринов.
"Рисувам хора в народни носии, Дунав мост, като истинския мост ще изглежда, Баба Вида и река Дунав", това са само част от идеите, които ще оживеят на белия лист. 
Децата рисуват на тема "Моят град". Видинският художник Иво Маринов разясни на малките художници, че най-добрият от тях ще получи грамота от Видинската Св.Митрополия, която ще откупи творбата му.  
Децата ще творят до четвъртък, а в петък ще се подреди експозиция с картините им, обясни директорът на видинската библиотека Десислава Иванова.
"Изложбата ще отиде в Митрополията, както и в община Видин", добави Иванова.
Във втория ден на Фестивала "Дунавски вълни", по-малките деца гледаха представлението "Случки стари за гори и пожари", като ясно разбраха посланието на монтанските актьори: 
"Децата трябва да го знаят -с огън не трябва да играят"! 
25.07.2017, 14:49 часа
1056 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha