Ученици от СУ "Христо Ботев"-Враца се включиха в голям международен проект

Ученици от СУ "Христо Ботев"-Враца се включиха в голям международен проект Приключи още една работна среща по проект „Децата на Европа – Училище, работа, живот след 100 години”, който е част от финансираната от Европейската комисия програма „Еразъм+”. Учениците от СУ „Христо Ботев” Враца заедно с партньорите си от  Германия, Гърция, Франция и Швеция гостуваха в училище в Уолсол, Великобритания. Темата на срещата беше свързана с храната на бъдещето и включваше организирани в тази връзка уъркшопове, на които учениците рисуваха животни и растения на бъдещето – такива, каквито си ги представят самите те. И когато става дума за храна, то винаги мислим за шоколад. Поради това учениците посетиха Музея на шоколада към фабриката „Кадбъри”, където наблюдаваха как се произвеждат шоколадовите изделия.
Престоят в Уолсол не беше само забавление. Учениците участваха в многобройни семинари и учебни часове. Те имаха час, в който се запознаха с местния диалект, играха футбол, проучваха град Личфийлд, където им беше изнесена и лекция на тема „Еволюцията”. Музеят на Дарвин беше изключително интересен за нашите ученици, които учат в биологични паралелки.
Екскурзията до Бирмингам беше вълнуваща за всички. Учениците усетиха атмосферата на големия град и го сравниха с тази в малкия Уолсол.
За спомен от гостуването всяка група засади в двора на училището партньор своя градина. Учениците бяха донесли типични за страната си растения, грижата за които се пое от английските им приятели.
           
 
 
25.07.2017, 15:44 часа
686 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha