Решено: Депутатът със суджука напуска парламента

Решено: Депутатът със суджука напуска парламента Живко Мартинов напуска парламента. Това съобщи на нарочна пресконференция в Добрич шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, след като миналата седмица стана ясно, че Мартинов е спекулирал с името на Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”, пише Пик.
Народният представител, срещу когото е образувано досъдебно производство за 5 групи престъпления, сам е подал заявление да бъде освободен от 44-ия парламент и го е връчил лично на Цветанов днес преди обяд, пише "Монитор".
Затова в сряда първата точка от дневния ред на Народното събрание ще бъде освобождаването на Живко Мартинов. В мотивите си за напускането той е изтъкнал, че не иска да пречи на разследването и че иска да се защити. „Не искам да коментирам свидетелите, защото чух много работи за тези свидетели. Както не искам да коментирам и начина, по който се събират тези доказателства”, подчерта Цветанов и припомни, че още в петък народният представител от Добрич сам е подал заявление за отказване от депутатския си имунитет.
Що се отнася до това, дали Мартинов ще бъде изключен от ГЕРБ, това ще реши Изпълнителната комисия, каза Цветанов. На мястото на Живко Мартинов по всяка вероятност ще влезе Живко Желязков, който събра повече гласове с преференцията 11/11.
След разговор с Бойко Борисов, е решено да бъдат сменени областните и общинските ръководители на ГЕРБ – Румен Иванов и Живко Мартинов. Цветанов обяви новите временни ръководства – областен координатор става народният представител Пламен Манушев, а общински – Красимир Николов, зам.-областен управител.
„През годините не съм имал оплаквания срещу Живко Мартинов, а само за лошата среда за работа. Не съм предупреждаван за него, а само за това, че микроклиматът не е добър”, подчерта Цветан Цветанов.
25.07.2017, 16:12 часа
1622 1
Коментари

Живко

25.07.2017, 19:42 часа
2011 заради едни отрязани уши, един друг напусна за пред публиката, та стана недосегаем Олигарх.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha