Бодра смяна начело на екипа на "Младежка банка" - Видин

Бодра смяна начело на екипа на "Младежка банка" - Видин Димитър Стоянов поема щафетата в "Младежка банка" - Видин. Младият видинчанин ще бъде ръководител на екипа на "Младежката банка" и ще има за задача да продължи успеха на тази инициатива на Сдружение "Активно общество" - Видин и така да даде възможност още млади хора във Видинско да видят своите идеи реализирани. Председателят на Сдружение "Активно общество" - Видин Радослав Георгиев пожела успех на Димитър Стоянов и изрази увереност, че младежът ще се справи с отговорната задача да помогне на свои връстници да развият своята предприемчивост.
"Младежка банка" е уникален финансов инструмент, при който екип от млади хора, подпомагани от доброволци, организират и провеждат различни дарителски кампании и събития за набиране на средства, като с набраните пари се финансират проекти на младежки инициативни групи. Успешното партньорство на Сдружение "Активно общество" и Фондация "Работилница за граждански инициативи", изразяващо се в прилагането на модела "Младежка банка" в област Видин, стартира през 2015 година, а през 2016-та бяха реализирани пет проекта на млади хора.
Тази година "Младежка банка" - Видин финансира три проекта, като ключова роля при провеждането на това второ издание на инициативата имаше и Димитър Стоянов, който беше част от екипа. "Това е опит, който ще ми бъде изключително полезен и който ми даде увереност, за да приема тази отговорност. Приех да ръководя екипа на "Младежка банка" - Видин и защото вярвам в идеята, която стои в основата на този модел - а именно, млади хора да помагат на други млади хора да реализират своите проекти, като така и двете страни развиват своята активност. Вярвам, че след една година от екипа на "Младежка банка" - Видин ще можем с гордост да отчетем, че сме подкрепили още младежки проекти на територията на област Видин", заяви Димитър Стоянов. 
Първият от тазгодишните проекти, финансирани от "Младежка банка" - Видин, вече се реализира повече от успешно и благодарение на него стотици млади хора се забавляваха на „Рап фест Видин“. В сряда, 26 юли, ще бъде осъществен и вторият проект, който "Младежка банка" - Видин финансира през тази година. В рамките на инициативата „Фреш за всеки“ видинчани и гостите на града ще могат безплатно да изпият един фреш - вкусните и здравословни напитки ще бъдат раздавани в Крайдунавския парк, в района на Художествената галерия. Стартът на кампанията, имаща за цел да популяризира важността на здравословното хранене, ще бъде в 11 часа. В рамките на третия одобрен за финансиране проект „Информирай младите" ще бъде проведена информационна кампания, имаща за цел да запознае подрастващите с опасностите, които ги дебнат в интернет, като за целта ще бъдат използвани всички възможни канали за информация. 
25.07.2017, 16:18 часа
1258 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha