МВР и синдикати решават как да разпределят спестените 8 милиона лева

МВР и синдикати решават как да разпределят спестените 8 милиона лева До края на седмицата ръководството на МВР и синдикатите трябва окончателно да уточнят как ще се разпределят спестените 8 милиона лева във ведомството. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви:
Да ги насочим тези разлики, които са над основните пари към тези, които са на терен - полицаите, жандармеристите, "Гранична полиция" и пожарната. Малък знак да им дадем за увеличение на заплати и за каквото трябва.
Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов е скептичен за резултата от допълнителното заплащане:
Дано не останете с грешното впечатление, че става дума за суми, които всички служители ще получат, за твърда сума. Става дума за допълнително възнаграждение за постижение в служебната дейност, което се извършва на база оценяване на служебната дейност на служителите. Възможно е голяма част от служителите да получат под тези суми, надолу.
Синдикатите в МВР продължават да протестират, защото все още няма твърдо решение кога ще бъдат увеличени заплатите в МВР.
25.07.2017, 16:37 часа
810 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha