Шефът на "В и К" Монтана: Вдигам в пъти цената на водата, няма мърдане

Шефът на "В и К" Монтана: Вдигам в пъти цената на водата, няма мърдане Цената на водата, доставяна от "Водоснабдяване и канализация” в Монтана, ще се повиши в пъти, съобщи управителя на дружеството инж. Валери Иванов. Предприятие "Язовири и каскади" към НЕК настоява "В и К" да плаща водата, която пълни  "Среченска бара", .
"6 стотинки на кубик. Това нещо случи ли се, в пъти ще се увеличи водата. Защото ние от изтичалото на река Бързия, последния ВЕЦ, взимаме от порядъка на 50-60-70 милиона кубика вода. Чукнете го по 6 стотинки, това са още 5 милиона. Това е големият проблем, който може да взриви ползвателите на вода от хидровъзела”, категоричен е Валери Иванов.
Язовир "Среченска бара" осигурява питейна вода на близо 200 000 души от областите Монтана и Враца. Около 80 % е събираемостта на сметките от клиентите на „В и К“ в Монтана.
В бизнес плана на „В и К“ Монтана от миналата година заложената цена на водата е бил от 1.53 лева за кубик без ДДС. Комисията за енергийно и водно регулиране е върнала за корекция плана на дружеството с препоръка за по- големи инвестиции. Новият бизнес план е внесен в началото на юли тази година с цена на водата от 1.60 лева за кубик без ДДС. Така инвестициите на дружеството са се увеличили с 900 000 лева до 5.8 милиона лева за следващите 5 години. Предлаганото увеличение на цената на водата за Монтана е около 19 -20 %. Най-драстично е за общините Вършец, Георги Дамяново и Чипровци - от 110 %.
На общо събрание на „В и К“ асоциацията през април пред областния управител и кметовете на общините, без Берковица, Валери Иванов е представил коригирания бизнес план и цената на водата. Единствено представителят на община Бойчиновци е гласувал против.
Цената на водата не е променяна от 2012 година, се оправда главният счетоводител на дружеството Наташа Стоянова, която полага сериозни усилия да спаси от уволнение своя началник.
25.07.2017, 19:20 часа
9002 1
Коментари

Милен

26.07.2017, 21:05 часа
На по съдържанието на статията цената искат да се вдигне поради това че трябва да се плаща няква част и на НЕК ,ок но : защо ще се вдига в Чипровска община и Дамяново те нямат нищо общо с Среченска бара там само две села са със помпена вода. ?????
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha