Видинската пожарна изготви брошури за безопасност

Видинската пожарна изготви брошури за безопасност Високите температури и сухата тревна растителност са предпоставка за възникване на пожари. Практиката през годините показва, че в най- отдалечените и обезлюдени населени места възникват най- сложните полски и горски пожари. Доказано е, че превантивната дейност има много по-голям ефект отколкото реакцията на институции след възникнала ситуация, коментира комисар Станислав Генчев-директор на Регионална дирекцията "Пожарна безопасност и защита на населението"-Видин.
"Ние сме подготвили брошура с най- кратките указания за основните причини за възникване на пожарите и основните мерки, които трябва да спазват гражданите, ако попаднат в условията на такъв горски пожар. Ще раздадем брошури на Общините, може би те са основният фактор, който може да ни помогне в това направление", каза комисар Станислав Генчев.
От пожарната ще изпратят брошурата и в електронен формат до общинските администрации, за да бъде разпространена по места и с информацията да се запознаят туристите, които посещават зоните за отдих.
26.07.2017, 09:39 часа
637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha