Грета Банишка се бори за място при националите на турнир от Световната купа

Грета Банишка се бори за място при националите на турнир от Световната купа Олимпийски и световни шампиони са подали заявка за участие в кръга от Световната купа по спортна гимнастика, категория Б, от 1 до 3 септември в Двореца на културата и спорта във Варна. България е домакин на състезанието за трета поредна година.
До момента заявени за участие са състезатели от 23 държави, сред тях Азербайджан, Беларус, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Хърватия, Франция, Великобритания, Гърция, Израел, Холандия, Словения, Сърбия и Украйна.
Крайният скок за подаване на поименните заявки изтича на 1 август, но вече е ясно, че любителите на този спорт ще видят в зала „Конгресна“ олимпийските шампиони Артур Занети (Бразилия), Елефтерис Петруниас (Гърция), Олег Верняев (Украйна), Епке Зондерланд (Холандия), както и олимпийският медалист Игор Радивилов (Украйна).
За място в българския отбор наред с по-големите и опитни състезатели се се борят и младите ни и обещаващи таланти, сред които е и врачанката Грета Банишка. Грета е настоящ шампион на България по спортна гимнастика в многобоя (при жените) и на греда на провелото се на 23 и 24 юни Държавно лично-отборно първенство. 
Старши треньорите на отборите – Милко Танкушев (мъже) и Нели Танкушева (жени) ще определят съставите след приключване на планираните 3 контролни състезания, предвидени за 11–12, 18-19 и 25-26 август.
26.07.2017, 13:42 часа
1065 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha