Бутат нови 36 постройки в ромската махала в Асеновград

Бутат нови 36 постройки в ромската махала в Асеновград Нови 36 постройки са в процедура на събаряне в ромската махала „Лозница" в Асеновград, след като миналата седмица в района на квартала багери бутнаха 16 незаконни постройки. Това съобщи кметът Емил Караиванов на среща с инициативния комитет от протестиращи по повод мерките за сигурност, които се предприемат, предава БНР.
Срещата става близо 2 седмици след края на протестите, предизвикани от нападението на група роми над деца от местния клуб по гребане.
Иво Величков от инициативния комитет в Асеновград каза в интервю за БНР, че макар и исканията на протестиращите да не са изпълнени изцяло, то са направени постъпки в правилната посока. В момента в града има 19 свободни места за полицаи, назначени са трима до момента, като се очаква до три или четири месеца бройката да се запълни. Докато това не стане, засиленото полицейско присъствие, повечето патрули, които са от Пловдив, остават, каза Величков и поясни, че е изпълнено и искането за охрана на децата-гребци, когато тренират. Той каза още, че хората остават в готовност за нови протести:
„Ние не искаме по незаконен начин да се решават проблемите, а да се спазва законът, защото има закони и наредби за абсолютно всяко нещо и просто държавата да започне да си ги изпълнява. Ние оставаме в готовност, няма да се откажем. Това около което сме се обединили като проблем, който трябва да бъде разрешен, е регистрацията на нови и нови прииждащи обитатели на ромската махала. Ние не искаме просто самоцелно да обикаляме по улиците, а просто да се променят тези малки, ежедневни неща. За нас е важно, че тази връзка между гражданско общество и власт за почва да става все по-постоянна и това да бъде каналът, който да предизвика промени необходими. Хората от ромския квартал са добре дошли, те се разхождат из града и няма никакво отношение към тях, няма напрежение..."
26.07.2017, 13:47 часа
1017 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha