Изненадващо! Парламентът бламира новите попълнения в КФН

Изненадващо! Парламентът бламира новите попълнения в КФН Парламентът бламира попълването на състава на Комисията за финансов надзор. Депутатите отхвърлиха двете кандидатури за зам.-председатели, които предложи шефката на КФН Карина Караиванова от парламентарната трибуна.
Публично възражение срещу номинациите на Румен Соколов и Йордан Чомпалов изразиха само от БСП, които обвиниха, че целта е да се наложи едноличен тип на управление, по думите на Жельо Бойчев.
Румен Гечев пък критикува, че предложените кандидати имат образование и опит, но в съвсем друга сфера. Как се връзва това с управлението на милиарди, попита соцдепутатът. Червените настояха Караиванова да отговори на въпросите им, но тя не пожела.
Някой си мисли, че ще си осигури мнозинство, каза многозначително Гечев, което се потвърди и от гласуването - не само БСП, но и ДПС, Патриотите и Воля се опънаха на предложенията.
Подкрепиха ги само от ГЕРБ, но силите им не стигнаха, а после не поискаха нито прегласуване, нито коментираха провала.
Номинациите бяха обърнати със 110 гласа "против", 90 "за" и 15 въздържали се. Вотът бе разтълкуван двояко - като първи раздор между партиите от мнозинството, но и като предварителна режисура заради това, че от ГЕРБ преглътнаха безмълвно и без реакция бламирането на вота.
27.07.2017, 10:28 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha