​Тотално безхаберие на кмета на Оряхово! Опасна общинска сграда застрашава живота на хората /снимки/

​Тотално безхаберие на кмета на Оряхово! Опасна общинска сграда застрашава живота на хората /снимки/ Тотално безхаберие от страна на кмета на Оряхово Росен Добрев цари в крайдунавския град, видя репортер на BulNews.bg.
Поредният пример за нехайното му управление е стара и изключително опасна сграда в центъра на града, която застрашава живота и здравето на хората. Става въпрос за Екимджиевата къща, голяма част от която е общинска собственост, но това по нищо не личи.
Цялата фасада на сградата е порутена и при дъждове и снегове от стените падат големи парчета замазка. Изключително опасна е и терасата на къщата, която всеки момент ще падне на главата на някой случаен минувач. Въпреки опасността, кметът на Оряхово за двата си мандата не си е мръднал пръста да направи каквото и да е подобрение по паметника на културата и го е оставил да се руши и да бъде заличен от времето.
Единственото, което се прави около Екимджиевата къща, е при снеговалеж и силен дъжд, когато тя се огражда със сигнална лента, която да подсеща хората, че може да пострадат.
Факт е, че къщата не е изцяло общинска собственост, но това не означава, че в такъв случай местната управа може да я остави просто така да се руши.
За кметът обаче очевидно това не е проблем. Ироничното в случая е, че къщата се намира точно срещу сградата на общината и гледката от кметския стол е точно към порутеното здание.
Явно по-важното е Росен Добрев да се сдобие с лъскав джип, за да не изостава от другите управници, а всичко останало не е важно.
Справка в докладните за последните 7-8 години, чиито вносител е кметът, показва, че той много добре знае кои са общинските имоти, но нито веднъж не е внесъл предложение за поддръжката и обезопасяването им. Росен Добрев ясно е показал, че опазването на общинското имущество не е в неговите приоритети, освен ако не става въпрос за преобразуването и продажбата му на някой „наш“ човек, какъвто е случаят с част от парка на Ловния дом. 
28.07.2017, 08:25 часа
4400 1
Коментари

От града...

28.07.2017, 10:29 часа
Нормално. Оряховчани си заслужават съдбата!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha