Шест деца са отпаднали от училище през миналата учебна година

Шест деца са отпаднали от училище през миналата учебна година През изминалата учебна година в община Козлодуй от образователната система са отпаднали общо шестима ученици. По думите на началникът на регионално управление на образованието Галина Евденова, те ще бъдат под наблюдението на екипите, които ще работят за обхващането на всички деца в училище и детската градина. 
„Имаме отпадналите поименно и те са изпратени на кмета на Общината, така че те са запознати с причините за отпадането им. Съответно трябва да бъдат посетени тези ученици, за да можем да ги върнем обратно. Също така сега събираме информация за всички ученици, които са завършили основно образование, а тази година и по изключение и седми и осми клас, които завършват основно образование и кандидатстват и събираме информация от училищата – колко от тях са се записали и къде са се записали и колко са останали на поправителни изпити и колко от тях не желаят да продължат образованието си, защото те ще бъдат под специалното наблюдение на тези екипи, за да бъдат записани”, коментира Галина Евденова.
Основните причини за отпадане на ученици от училищата са свързани със социално-икономически фактори, институционални проблеми, миграция, фактори на местоживеенето и жилищната среда, етнокултурни фактори, както и проблеми, свързани с образователната система. 
За отпадналите от училище ученици ще има грижата и екипът съставен от членове на различни институции, който се очаква да  започне да функционира през август. 
28.07.2017, 10:56 часа
913 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha