Пастрокът на малтретирания Цецко от Враца е задържан след години издирване

Пастрокът на малтретирания Цецко от Враца е задържан след години издирване Четири години след извършено престъпление пастрокът на малтретирания Цецко от Враца е намерен и заловен от полицията. Наказателен състав на Районния съд във Враца определи по отношение на Георги Митков Коцев, обвиняем по досъдебно производство от 2013 година, мярка за неотклонение „Задържане под стража".
Той и майката на малтретираното дете - Петя бяха обявени за общодържавно издирване и едва през миналия месец, когато Георги решил да се върне в България бил установен от органите на реда и задържан. Първоначално мярката е била за 24 часа, след това с прокурорско разпореждане е удължена на 72 часа. След изтичането й, по искане на държавното обвинение съдът е определил най-строгата мярка и Георги остава в ареста.
Обвинението е заради това, че в началото на април 2013 г служителите на отдел „Закрила на детето" при врачанската Дирекция „Социално подпомагане" намериха 5-годишният Цецко заключен в студа на терасата и в безпомощно състояние в жилището на пастрока му Георги. В качеството си на обвиняем за причиняване на телесна повреда на малолетно лице и узнавайки, че ще бъде осъден ефективно, Георги е изчезнал в Гърция. Той живеел на съпружески начала с Петя Григорова в общинско жилище в ж.к. „Сениче".
Двамата имали пет деца, на три от които той бил биологичен родител. Пострадалият Цецко имал четири сестри, за които няма данни да са малтретирани като него, но са отглеждани при изключително лоши условия. Когато социалните работници дошли на проверка в дома им, момиченцата били мръсни и гладни в студената стая, а Цецко вързан в потрошена щайга на терасата. Веднага децата са изведени от там и момиченцата са настанени в приемни семейства. Цецко е приет в хирургичното отделение на врачанската болница. Лекарите отрязали част от измръзналите пръстчета на краката на детето,заради развита инфекция и начален стадии на гангрена. След възстановяването му детето също е настанено в приемно семейство от град Монтана. По данни на социалната служба там, детето е здраво и щастливо в новото си семейство. От семейството на родната му майка и пастрока му е извеждан два пъти преди инцидента и е настаняван в институция със данни за малтретиране.
През месец април на 2013-та прокуратурата повдигна обвинение на майката на Цецко, Петя Григорова, както и на Георги. Издадени бяха наказателни постановления на двамата за лишаване от родителски права не само върху Цецко, но и върху четирите му сестрички. Петя и Георги са с наказателни постановления и за нанасяне на средна телесна повреда, за което ги грози затвор.
След като Георги и Петя изчезнали от страната и не е било възможно да бъдат призовани по делото.
Четири години по-късно съдебен процес ще има. Делото ще започне, обаче в отсъствието на майката на Цецко, която все още е в неизвестност. 
28.07.2017, 08:33 часа
3511 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha