Корнелия Нинова: Управление БСП - ГЕРБ е невъзможно!

Корнелия Нинова: Управление БСП - ГЕРБ е невъзможно! Това, което казва Борисов не е вярно. Това му беше първата голяма загуба и не може да е преживее. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в ефира на Нова телевизия изявлението на Бойко Борисов, премиер и лидер на ГЕРБ, че нарочно са загубили президентските избори.
„Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим“, обясни преди дни Борисов.
Според Нинова „с това изречение Борисов си нанася такова поражение, каквото никой не може да им нанесе“.
„Какво казваш на партията си като лидер? На активистите, на структурите, на Цветанов!? Много е интересно Цветанов знаел ли, че играят за загуба? Когато един лидер каже нещо такова на партията си, той вече не е лидер. Аз съм лидер на партия и никога не бих направила такова нещо срещу наприята си. На второ място - какво казваш на хората, които изкрено харесват ГЕРБ и гласуват за тях – употребихме ви гласа, агитирахме ви, но задкулистно си направихме сметките да не спечелим. На народа си какво казваш?! Загубих умишлено, за да си погъделичкам егото. И накрая Цецка Цачева – този човек издигна Цецка Цачева с унижение, сега тя е може би най-важния министър – на правосъдието. Какво казваш на съдии и прокурори – сложих един човек, който няма значение, местя го където искам“, разви тезата си лидерът на БСП.
На въпрос дали ревнува заради еманципацията на президента Румен Радев от БСП, Нинова отвърна отрицателно. И припомни, че още веднага след изборите за държавен глава, социалистите са заявили, че няма да му редят служебния кабинет.
"Не изпитвам никакво раздразнение от еманципацията на Румен Радев. Ние ясно заявихме, че няма да редим служебния кабинет, защото той е избран от целия народ", бяха точните думи на соцлидера.
Водещият Виктор Николаев обърна внимание, че срещите на Радев с премиера зачестили, за разлика от срещите му с Нинова.
Лидерът на БСП спокойно уточни: "Не ме дразни срещата му с Борисов. Тя е била една. Тогава Борисов се опита да замаже атаката от страна Цветанов и парламента за комисията за изтребителите. Дразни ме репликата на Борисов, че двамата с президента трябва да ги оставят тия в парламента да се карат, а те да си гледат държавническите работи. В тази държава няма по-голям от парламента. Борисов хем казва, че работи за демокрацията, хем с тези думи потъпква демокрацията!"
"Управлението на ГЕРБ се характеризира с модела "суджук". Ние тръгваме срещу този модел и паралелната държава. Много сме радостни, че не влязохме в управление в ГЕРБ. Това трябва да разберат и някои колеги. Всички органи на партията взеха решение да не се прави коалиция с ГЕРБ. Това е. Край. Хората на Бузлуджа за пореден път ни показаха, че не искат да гледат публични разправии между нас. Ясно е, че не можем да направим коалиция с ГЕРБ. Различията между нас са огромни", заяви Нинова.
Управление между БСП и ГЕРБ е невъзможно, обясни още веднъж в ефир Нинова. И в тази връзка обясни защо преди изборите са смятали възможно управление между БСП и Обединени патриоти. Тя даде примери от предизборните програми на двете партии, където било заложено преизчисление на пренсиите, полицаи във всяко село и други общи неща. Затова в БСП смятали общо управление с тях за възможно. След изборите обаче патриотите обаче "прегърнали властта" и забравили тези обещания. Затова днес червените ги критикуват.
Корнелия Нинова обясни защо БСП не е съгласна с предложението на ГЕРБ в новото звено „Антимафия“ да влязат БОРКОР и другите антикорупционни органи, съществуващи днес. Какво свършиха тези органи, попита риторично лидерът на БСП. И направи извода – и сега няма да свърши.
БСП предлага Румен Радев да определи шефа на антимафиотите, защото се ползва с най-голямо доверие, но членовете на „Антимафия“ да се излъчват с две трети мнозинство от парламента. Нашето разбиране е власт – власт възпира, изтъкна тя.
Защо Цветан Цветанов и Делян Добрев не са отстранени, след като имунитетите им са били свалени, нали ГЕРБ са много принципни. Така Нинова отговори на въпрос защо БСП не са освободили от парламента депутата Манол Генов, разследван за купуване на гласове. Парламентът не е трибунал, изтъкна Нинова.
В началото на разговора в студиото водещият й показа снимки на Радев - бос и на Борисов - гол до кръста и запита как ще ги коментира. "Лято е, ваканция е и всеки си прави ваканцията", бе краткият отговор на Корнелия Нинова. 
01.08.2017, 09:16 часа
612 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha